Олексіївська громада вшанувала пам'ять жертв єфремівської трагедії

ПАМ’ЯТЬ ЖИВА! В селі Єфремівка Олексіївської громади відбувся мітинг-реквієм, присвячений Єфремівській трагедії. Рівно 81 рік тому в період Другої світової війни нацистські окупанти по-звірячому вбили близько 882 мирних мешканців сіл Єфремівка та Семенівка. На місці церкви, в якій у лютому 1943-го фашисти живцем спалили 240 селян, нині знаходиться Меморіальний комплекс та височить Храм Святого Великомученика Димитрія Солунського.

В субботу, 17 лютого, на цьому священному для кожного мешканця місці відбувся урочистий мітинг-реквієм. У ньому взяли участь Олексіївський сільський голова Анатолій Страхов, староста Троїцького старостинського округу Наталя Орлова, настоятель Храму Димитрія Солунського отець Олександр, працівники Олексіївської сільради та старостинського округу, мешканці селища. На мітингу згадували війну з гітлерівськими нацистами, згадували нинішню війну з путінськими нацистами. Воєнні злочини і німецьких окупантів в роки Другої світової війни, і російських окупантів за 10 років нинішньої російсько-української війни не мають строку давності. Це злочини проти людяності, це геноцид проти мирного населення.

Учасники мітингу-реквієму вшанували пам'ять усіх вбитих і закатованих хвилиною мовчання, а до поклали квіти до Меморіального комплексу. Далі настоятель Храмі Святого Великомученика Димитрія Солунського його настоятель отець Олександр провів панахиду за загиблими.

Дивіться матеріал телерадіокомпанії «Надія»

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев